La comunitat de Kalo, a Gambo, ja té aigua potable

ONG Llevant en marxa / Noticias  / La comunitat de Kalo, a Gambo, ja té aigua potable

Després de 12 mesos fent feina per aconseguir posar en marxa un pou a Kalo, aquest dijous matí els membres de Llevant en Marxa s’han desplaçat a la zona, separada per uns 20 quilòmetres de distància de Gambo, a Etiòpia, per fer realitat el que sovint és un miracle al país: obrir l’aixeta i que surti aigua. Tant, que la gent del poblat esperaven aquest moment amb ànsia, i l’han viscut com un esdeveniment festiu, tant els més grans com els més petits.

Aquest és el cinquè pou que posa en funcionament Llevant en Marxa. Fins ara, els habitants de Kalo havien de caminar durant tres hores fins a arribar al punt més proper amb aigua potable. Ara, gràcies al nou pou de 250 metres de profunditat i amb una capacitat de bombeig de 10.000 litres per hora, 20.000 persones podran accedir a l’aigua potable sense necessitat de fer llargs desplaçaments. El pou, però, no és exclusiu per a Kalo, sinó que també beneficia d’altres comunitats properes a aquesta població.

Després de presentar les instal·lacions, ahir els primers bidons grocs que van poder omplir les famílies proporcionaren aigua al bestiar. Les paraules d’agraïment d’alguns representants de la comunitat i el chiko, un menjar típic de la regió d’Oromia clausuraren l’acte. La felicitat de la gent de Kalo és compartida amb la de Llevant en Marxa i és que les primeres conseqüències es deixaran sentir aviat: la mortalitat infantil es reduirà d’un 65 per mil a un 35 per mil.

No Comments

Post a Comment