Molts dels projectes s’han basat en la creació d’escoles de primària i secundària tot possibilitant l’accés a l’educació de tots els membres de la comunitat. També ha dotat aquests centres d’equipaments com biblioteques, laboratoris, etc.
A més, s’han realitzat diversos projectes de formació de professors, metges, agricultors i famílies. Sempre tenint en compte de les necessitats de cada col·lectiu.
L’organització neix d’un grup de metges, per això la sanitat és una branca molt atesa. S’han millorat les instal·lacions de centres de salut i hospitals, s’ha dotat els centres de diferents equips sanitaris i s’ha format metges i d’altres sanitaris.
A més, un grup de metges mallorquins viatja cada any de forma solidària per realitzar intervencions.
A causa de la dificultat de l’accés a l’aigua potable en molts països com Etiòpia, es va considerar que aquesta era la primera passa per poder garantir unes condicions higièniques i saludables per a la població.
La creació de pous d’aigua ha permès a milers de famílies alimentar-se i hidratar-se, i evitar les infeccions i les llargues caminades fins a la zona més propera.
El desenvolupament d’una agricultura variada i sostenible és la base per a la subsistència de moltes famílies que, sovint, s’alimenten només d’uns cocs de blat.
La concentració de pluges, la inestabilitat climàtica, les sequeres o la dificultat per retenir l’aigua dificulten sovint les tasques dels agricultors.
Per això s’ha format agricultors i s’ha realitzat projectes experimentals que permetin un cultiu variat i més productiu. Tot plegat amb l’objectiu d’evitar que l’agricultura sigui només de subsistència.